subota, 19.12.2020 / 17.40

Hrvatska protiv Danske ide po povijesnu broncu!

U nedjelju 19.12. od 15:30 sati Hrvatska će započeti borbu za brončanu medalje protiv još jednog vrlo jakog protivnika, Danske.

Hrvatske rukometašice iza sebe imaju fantastičan nastup na Europskom prvenstvu kojeg u nedjelju imaju priliku okruniti brončanom medaljom. Nažalost, njihov san o zlatu prekinula je neumoljiva Francuska koja je kroz polufinale protutnjala s 30:19. 

Naše igračice u polufinale su ušle neopterećene, znajući da su već ostvarile uspjeh kojem se gotovo nitko nije nadao te su željele pokazati da su spremne za još nešto veće, ali čini se kako su izgorjele u prevelikoj želji. Previše nesigurnosti u prvom poluvremenu protiv Francuske koštalo ih je borbe za zlato. Obrana je bila neprepoznatljiva, a ruke su u napade konstantno drhtale, promašeno je previše zicera i već nakon 30 minuta protivnice su trasirale svoj put do finala.

A naše "kraljice šoka", kako su se same nazvale, tako čeka borba za broncu u kojoj će joj protivnik biti još jedna moćna reprezentacija, Danska. U drugom polufinalu Norveška je pobijedila Dankinje s 27:24 i tako zakazala susret protiv Francuske u velikom finalu.

Danska je još jedna reprezentacija iz samog svjetskog vrha ženskog rukometa. Brojne igračice igraju u najjačim ženskim klubovima diljem Europe, a nekolicina njih igra i u domaćem, vrlo jakom prvenstvu. U polufinalu protiv Norveške posebno se istaknula Mia Rej koja je postigla čak sedam pogodaka. Tu je i sjajna vratarka Toft, a valja istaknuti i Ostergaard Jensen, Haugsted, Heindahl... Mnogo jakih imena, ali Hrvatska je već pokazala da se zna nositi protiv takvih reprezentacija.

Uostalom, ambicije naših djevojaka nisu splasnule porazom. Štoviše, sada imaju razloga vjerovati kako se moraju iskupiti i popraviti dojam, a rekao je to i izbornik Nenad Šoštarić: "Sve ono što smo mi napravili je iznad svih očekivanja i ono što mi želimo napraviti utakmicom u nedjelju je odigrati pravu, ali stvarno pravu utakmicu gdje će se cure boriti do zadnje trunke snage kao što su to radile i ovdje, ali gdje ćemo pokazati da smo pravi. Ne želimo da ostane ovaj gorak okus u ustima radi ljudi koji su to gledali u Hrvatskoj. Prije svega radi njih. Mi smo napravili strašno velik posao i želimo da naš zadnji dojam u nedjelju bude pravi."

Hrvatice su tijekom cijelog prvenstva pokazale da se nikoga ne boje i kada igraju svoju igru, djeluju nezaustavljivo. Vjerujemo da će tu igru ponoviti i sutra u utakmici generacije, ali moraju se riješiti grča koji ih je kočio u polufinalu.

Susret za brončanu medalju pogledajte na PlanetSportu koji je zbog velikog interesa otključan za sve A1 TV korisnike i podržite naše djevojke!

Nedjelja, 20.12.

Danska - Hrvatska, 15:30

Norveška - Francuska, 18:00