petak, 13.03.2020 / 16.56

UEFA otkazala sva Europska natjecanja sljedećeg tjedna!

S obzirom na razvoj i širenje korona virusa europskim kontinentom, UEFA je odlučila odgoditi sve mečeve zakazane za sljedeći tjedan.

To uključuje preostala četiri dvoboja osmine finala koji su se trebali igrati 17. i 18. ožujka, sve utakmice Europske lige i UEFA Lige prvaka za mlade. A s obzirom na ta otkazivanja, definitivno će se pomaknuti i utakmice četvrtfinala, kao i ždrijeb koji se trebao održati 20. ožujka. Ostale odluke donosit će se u skladu s razvojem situacije. 

Pod velikim pitanjem je održavanje Europskog prvenstva, a UEFA je pozvala svih 55 članica na online videokonferenciju kako bi raspravili o ovoj temi u utorak 17. ožujka.

 

 

Arteta zaražen

Broj zaraženih igrača sve je veći, a vijesti kažu kako su tri igrača Leicestera u karanteni, trener Arsenala Mikel Arteta je zaražen, a u bliskom kontaktu s njim bio je i David Moyes koji je također završio u karanteni. Donesena je i službena odluka da se nogomet u Engleskoj prekida barem do 4. travnja, a to uključuje i Premier ligu. Ne zna se do kada će ovo stanje točno potrajati, ali sportski događaji diljem Europe prekidaju se barem do početka travnja.