utorak, 24.03.2020 / 10.45

Odgođena finala Lige prvaka i Europske lige

Svjetska pandemija COVID-19 virusa zaustavila je sportska natjecanja diljem svijeta, a nije zaobišla niti UEFA Ligu prvaka.

 

Najelitnije europsko natjecanje zaustavljeno je nakon četiri odigrane utakmice osmine finala. Preostale četiri trebale su se igrati u zemljama poput Španjolske i Italije gdje je koronavirus već uvelike uznapredovao i logično, UEFA je te utakmice odgodila. No kada će se Liga prvaka nastaviti, pitanje je na koje u ovom trenutku još nitko ne može dati odgovor.

Najnovija vijest vezana uz europska natjecanja je ta da su njihova finala odgođena. Finale Europske lige trebali se odigrati 27. svibnja na Stadion Energa u poljskom Gdanjsku, a finale Lige prvaka bilo je planirano za 30. svibnja u Istanbulu na stadionu Ataturk.

 

 

Odluka o novim datumima ovih finala još nije donešena, a vodećim ljudima UEFA-e neće je biti nimalo lako donijeti. Aleksandar Čeferin na čelu je radne skupine kojoj je pripao taj zadatak i koja će u narednim tjednima morati proučiti kalendare natjecanja i donijeti konačnu odluku. A to će biti jako teško za utvrditi dok se pandemija ne završi.

Osim klupskih natjecanja, odgođen je i EURO koji se trebao igrati ove godine. Njegovo održavanje prebačeno je za sljedeću godinu u istom terminu, ali turnir će i dalje zadržati naziv Euro 2020. Navijači će moći zatražiti povrat novca za kupljene ulaznice ili ih zadržati za sljedeću godinu.

Budućnost klupskih nogometnih natjecanja i dalje je neizvjesna i za donošenje konkretnijih odluka bit će potrebno pričekati jenjavanje ove pandemije koja je zahvatila cijeli svijet.