srijeda, 28.08.2019 / 11.41

Nenad Bjelica: "Zaslužen prolaz, u Ligi prvaka očekujem bolji Dinamo"

Nakon Dinamova prolaska u skupine Lige prvaka trener modrih Nenad Bjelica ponudio je analizu utakmice. Priznao je kako je Dinamo u prvom dijelu djelovao uplašeno, ali prolaz smatra zasluženim i očekuje kako će njegova momčad u Ligi prvaka imati što ponuditi.

Dinamo u uzvratnoj utakmici u Trondheimu nije pokazao posebno dobar nogomet, Rosenborg je uspio u naumu da kontrolira utakmicu i ne dopusti modrima ni milimetar prostora. Ipak, jedan pogodak Dinama bio je dovoljan za veliko slavlje, posebno na klupi zagrebačkog kluba gdje se i vječno staloženi Nenad Bjelica istaknuo emotivnom proslavom. Nakon utakmice priznao je kako to nije bilo dobro izdanje modrih, ali vjeruje da njegova momčad može dosta ponuditi u Ligi prvaka.

"Prvo poluvrijeme bilo je doista teško za nas, djelovali smo dosta preplašeno. Tijekom odmora uspio sam ih smiriti i podići im samopouzdanje, ali kad se pogledaju obje utakmice kao cjelina mislim da je naš prolaz posve zaslužen", rekao je Bjelica nakon susreta u Trondheimu.

Što je rekao svojim momcima, koji su u prvom dijelu jedva uspijevali spojiti nekoliko dodavanja? "Rekao sam im da igraju jednostavniji nogomet, da se smire. Jako sam ponosan na njih. Čekali smo na ovaj uspjeh, gradili ga korak po korak godinu dana i sad želimo ostaviti trag u Ligi prvaka."

Kad god igrač koji uđe s klupe postigne pogodak, pohvale moraju ići i na adresu trenera, pa je tako bilo i ovaj put. Amer Gojak je iskoristio Bjeličino povjerenje i prekrasnim pogotkom osigurao europsku jesen.

"Jako mi je drago zbog njega, mnogi ga kritiziraju, ali on je postigao već četiri pogotka i uvijek ostavlja srce na terenu", pohvalio je svog strijelca Dinamov trener.

Što očekivati od Dinama, tek prolaznu ulogu u elitnom društvu ili značajniji trag sličan onome iz Europske lige prošle sezone? 

"Očekujem bolji Dinamo nego što je to bilo večeras. Opterećenja nemamo i očekujem da ćemo u svim utakmicama ići na pobjedu", optimističan je Bjelica, dok je raspoloženje na suprotnoj strani posve suprotno. Norvežani su utučeni i razočarani ispadanjem i smatraju da su za dobar nastup trebali biti nagrađeni.

"Dali smo sve od sebe, ali nismo uspjeli. Ponosan sam na to kako smo se borili i dominirali, ali kad su postigli pogodak shvatio sam da je priča završena. Preostalo je premalo vremena za bilo što", rekao je vratar Rosenborga Andre Hansen.

Gojakov pogodak posebno je pogodio Norvežane, koji smatraju da se radi o pukoj sreći. "Jedva su stvorili neku priliku i onda zabiju takvim udarcem. Da sutra pokuša isto, nema šanse da bi tako pogodio", zborio je vidno razočarani Samuel Adegbenro.