četvrtak, 04.07.2019 / 16.04

Gigi se vraća kući: Buffon ponovno u svom Juventusu

Legenda talijanskog nogometa i Lige prvaka i jedan od najboljih vratara svijeta Gianluigi Buffon nakon samo jedne godine “rada u inozemstvu” vraća se u svoj Juventus, gdje će po svoj prilici i završiti silno bogatu karijeru.

Premda je već zagazio u 42. godinu života legendarni Gianluigi Buffon još uvijek ima motiva za  nastavak super bogate karijere. Nekadašnji kapetan talijanske reprezentacije danas je u Torinu prošao liječnički pregled prije povratka u klub za koji je igrao čak 17 godina. 

 

 

Iako se tako nije činilo prošloga ljeta kad je napustio Torino i pridružio se Paris Saint-Germainu, emocije su odigrale svoju ulogu i sada je izvjesno da će Buffon svoje posljednje minute u profesionalnom nogometu odigrati upravo u dresu u kojem je osvojio gotovo sve.

Buffon je u Juventus stigao 2001. godine iz redova Parme i u sljedećih je 17 sezona zabilježio 656 nastupa među vratnicama Stare dame. Za reprezentaciju Italije upisao je 176 nastupa, a povratak u Torino znači da će vrlo vjerojatno dostići i rekord po broju nastupa u Serie A. Sadašnji rekorder, legendarni Paolo Maldini, ima tek osam nastupa više.

Veliki vratar Juvea u karijeri ima čak devet naslova prvaka Italije, četiri osvojena kupa, pa čak i naslov prvaka druge lige u vrijeme kada je Juventus odsluživao kaznu talijanskog saveza. Sa PSG-om je protekle sezone osvojio i naslov prvaka Francuske, a vrhunac karijere svakako mu je osvajanje naslova prvaka svijeta 2006. s reprezentacijom Italije. 

Jedini trofej koji mu nedostaje onaj je Lige prvaka i možda je baš povratak u ojačani Juventus prigoda da sljedeće sezone stavi točku na “i” savršene karijere.